Водещ кардиолог поема смолянската болница

  Водещ кардиолог поема смолянската болница

Кардиолог поема Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян. С решение на Общото събрание на лечебното заведение от петък, 14-ти февруари, д-р Нина Шехова- Янкова е избрана за директор на най-голямата болница в Смолянско. Водещият специалист по сърдечни заболявания от 2001г. е шеф на Кардиологичното отделение.

Д-р Нина Шехова е позната в цялата област . Вече два мандата е общински съветник, от гражданската квота, в групата на БСП – Смолян, а на последните парламентарни избори бе кандидат за депутат от гражданската квота в липсата на Коалиция за България.

С решение на Общото събрание са направени и промени в Борда на директорите на МБАЛ- Смолян. Председател на Съвета на директорите става Лидия Стойкова-Чорбанова – съветник на министъра на здравеопазването д-р Таня Андреева по въпросите за майчиното и детско здравеопазване и демографски проблеми. Завършила е Атинският държавен университет, докторант в сферата на регионалната политика. В новото управително тяло влиза д-р Мариана Методиева – специалист „ Уши, нос, гърло“ в Медицински център – Смолян. Д-р Методиева бе също общински съветник от групата на БСП – Смолян.

Д-р Шехова и д-р Методиева напуснаха като общински съветници, съгласно нормативните изисквания.

Д-р Шехова заяви, че ще работи болницата в Смолян да се превърне във високо-технологично лечебно заведение, което да се отличава с високо качество на медицинската помощ, дисциплина, ред, постоянна специализация на кадрите. „Поставяме пациента и неговото лечение в центъра“, заяви д-р Шехова. Тя се обяви и за повече иновации, като сред приоритетите са разкриване на инвазивна лаборатория към кардиологично отделение, ендоскопско лечение на хирургичните заболявания, въвеждане на нови методи в лечението на урологичните заболявания. Ще се акцентира и върху привличането на изявени специалисти като консултанти. Амбицията на новия директор е чрез болничното ДКЦ висококвалифицираните специалисти да могат да достигнат до пациентите в цялата област. Изграждане на партньорство с неправителствения сектор, отваряне на структурата към гражданите. Ще се активизира и сътрудничеството с Гърция по програмата за Трансгранично сътрудничество.

Председателят на Съвета на директорите Лидия Стойкова-Чорбанова съобщи, че ще се изгради спешен болничен комплекс в Смолян. Ще се работи и за изграждане на учебен институт за обучение на парамедици, фелдшери и медицински сестри. Ще стартира и кабинет за медико-социално подпомагане на хората.

Вирни се горе