В Девин планират блокада на пътища

В Девин планират блокада на пътища

На 12 декември хората от общините Девин,Доспат и Борино ще блокират пътищата

Хората в Девин се готвят да блокират пътища идната седмица. Причината е, че все още нямат болница, въпреки уверението на правителството, че ще бъде създаден филиал на държавно заведение,съобщи bTV.

На извънредно заседание Общинският съвет предложи на мястото на закритата девинска болница да отвори врати филиал на Военна болница, на правителствена или на пловдивската университетска болница "Свети Георги".Преди дни пловдивската е отказала.

„Да, действително е депозиран отказ от „МБАЛ Свети Георги", но от другите нямаме такъв. От Министерство на здравеопазването няма активна позиция по въпроса, освен медийната такава", коментира кметът на Девин Цветелин Пенков.

Пред медиите здравният министър Десислава Атанасова заяви, че най-добрият вариант е да се разкрие филиал на смолянската болница. А в писмо от петък тя информира общинския съвет на Девин, че очаква официалния отговор на останалите две лечебни заведения, след което ще се действа. Хората обаче не искат да чакат. И се готвят да блокират пътища на 12 декември.

Вирни се горе