Ученически конкурс за свободата от цигарите обявиха РЗИ и МИКЦ "Яко"

Ученически конкурс за свободата от цигарите обявиха РЗИ и МИКЦ "Яко"

По повод Международния ден без тютюнопушене, 15 ноември 2012 г., Регионалната здравна инспекция и Младежкият информационно-консултантски център „Яко” – Смолян, с подкрепата на РИО на МОМН, обявяват литературен конкурс на тема „СВОБОДАТА ДА НЕ ПУША” сред гимназистите на област Смолян,съобщи Деница Иванова, ст. експерт „Профилактика на болестите и промоция на здравето” при РЗИ – Смолян.

Идеята е младите хора да получат възможност да изразят творчески отношението си по проблемите, свързани с употребата на цигари и тютюневата зависимост, да преосмислят ползите от живот, свободен от тютюнев дим и да развият мотивацията си за отхвърляне на тютюнопушенето, собственото или на хората около тях. В надпреварата могат да се включат ученици от 8 до 12 клас на СОУ, професионалните и профилираните гимназии на област Смолян в жанровете есе, разказ или стихотворение. Творбите трябва да бъдат изпратени в периода 25 октомври – 12 ноември 2012 г. на ел. адрес: ooz_sm@abv.bg, или по пощата на адрес: РЗИ – Смолян, бул. «България» 26, ет. 2, ст. 9. с информация за автора.

Оценяването на произведенията ще извърши комисия от представители на здравната инспекция, МИКЦ „Яко” и РИО. Освен предметни награди за класиралите се на първите три места, се предвижда и специална награда на младежкото жури към конкурса. Награждаването на отличените творби ще се състои на 15 ноември 2012 г. в офиса на МИКЦ – Смолян.

Повече за регламента на конкурса можете да откриете на интернет сайта на РЗИ (www.rzi-smolyan.com) и профила на МИКЦ «Яко» – Смолян във фейсбук.

Вирни се горе