Три храни срещу грипа

Три храни срещу грипа

Вече сме в новата 2013-та година, но един стар проблем от миналата година не спира да ни преследва, а именно неприятният грип и досадните настинки. Докато все още не сте прихванали някой вирус от болен колега или член на семейството, започнете да взимате предпазни мерки. Голямо значение за превенцията на грипа има начинът ни на хранене. Знаем си, че необходимите витамини и минерали можем да си набавим в най-голям процент от плодовете и зеленчуците.

Но има и 3 храни, чиито ценни качества ще ни предпазят от болестите ефективно, без лекарства и ваксини:

Кисело мляко

Киселото мляко съдържа естествени пробиотици, които стимулират имунната система да се бори срещу вирусите при настинка и грип. Пробиотиците също така възпрепятстват размножаването на бацили.

Чай (черен и зелен)

Зеленият чай е прекрасен източник на антиоксиданти и освен това действа невероятно освежаващо през зимния сезон. А черният чай, от своя страна, поддържа имунната система в кондиция.

Боровинки

Боровинките също са богати на ценни антиоксиданти, които подобряват способностите на организма да се противопостави на различните видове грипни и други вируси. Боровинки, червено грозде и всякакви тъмни на цвят плодове са източник на идеалните за целта полезни вещества.

Вирни се горе