Смолянската болница купува ангиограф за Инвазивна кардиология

 Смолянската болница купува ангиограф за Инвазивна кардиология

Обществена поръчка за доставка, монтаж и инсталиране на ангиограф обяви МБАЛ-Смолян. Това е специализирана апаратура необходима за създаването на Инвазивна кардиология в болничното заведение. Новата медицинска структура е изключително необходима и важна за разкриването на центъра. В края на миналата година Министерски съвет отпусна целева субсидия на болницата в размер на 1 милион лева за закупуване на специализирана апаратура за инвазивна кардиология – ангиографски апарат.

Според обявената обществена поръчка, максималната цена за доставка, монтаж и инсталация на апарата е 833 334 лева без ДДС. Предметът на поръчката включва изпълнението на следните дейности:

доставка на ангиографски апарат за нуждите на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ АД; монтаж, инсталация, настройка, пробно изпитване, контрол на качеството и пускане в експлоатация на доставената медицинска апаратура. Предложенията на участниците трябва да бъдат за фабрично нов ангиографски апарат, произведен не по-рано от 2015г., да не е бил демонстрационен, да не е рециклиран или демо оборудване. Изисква се още да бъде извършено обучение за работа с доставената медицинска апаратура с продължителност минимум 5 дни, както и минимален гаранционен срок на апаратурата – 36 месеца, считано от датата на въвеждане в експлоатация. Офертите ще се отварят на 21 март 2017 г. в МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“.

С новата апаратура ще се диагностицират и лекуват заболявания на сърдечно-съдовата система като исхемична болест на сърцето, остър инфаркт на миокарда, остър коронарен синдром, остра и хронична сърдечна недостатъчност, запушвания на кръвоносните съдове, артериите на долните крайници и мозъчните артерии.

Вирни се горе