Село дарява провизии за болницата в Девин

Село дарява провизии за болницата в Девин

Кметството в с. Грохотно организира благотворителна акция в помощ на болницата в Девин, съобщава Дарик.

Само за седмица 125 семейства се включиха в нея, като всеки от тях дари хранителни продукти, които да са в помощ на лечебното заведение и лежащите болни в него. „Хората откликнаха на призива ни и събрахме сериозно количество хранителни продукти, които препълниха Ритуалната зала в кметството“, коментира кметът на селото Фани Василева. Според нея са събрани над 500кг. картофи, десетки килограми леща, фасул, брашно, консерви с домати и грах, зеле, варива, тикви, дюли и др.

„Продуктите са над тон, като хората даряваха включително и подправки. В кампанията се включи и местното Джамийско настоятелство и жители на селото, които в момента са в чужбина“, коментира още Василева. „Доста от хората, които събираха провизии, се нуждаят също от подпомагане, но въпреки всичко дадоха каквото могат, за да са в помощ на болницата“, коментира още Фани Василева.

Инициативата е стартирала, след разговор на майки с един от детските лекари в болницата – д-р Мохамед, който е споделил с тях нуждите на лечебницата. От своя страна, жените разказали на кметицата, и така възникнала дарителската кампания. В нея са се включили и няколко доброволци.

„От както болницата е отворила врати, кметствата от съседните села организират подобни акции“, коментира директорът на МБАЛ „Девин“ Радка Грозданова. Според нея, финансовото състояние на лечебното заведение е много тежко и подобни дарение са от голяма полза за болницата.

Вирни се горе