Съборът на БЛС започна с грандиозен скандал

Съборът на БЛС започна с грандиозен скандал

На 9 март т.г. в град Плевен започна поредният събор на Българския лекарски съюз,съобщиха от пресцентъра на сдружение „Български лекар”.

И както сам председателят на организацията (който беше избран на незаконен събор) призна, сега за пръв път от много време форумът е легитимен. А той започна със скандал между председателя и няколко колегии по повод превеждането на членски внос към централата на организацията. Въпреки твърденията на колегиите, че са превели необходимите суми, всички делегати на търговишката и половината от тези на смолянската колегия, които представляват над 500 лекари, бяха лишени от правото да гласуват. Така се допусна разцепление в организацията и в резултат на пълната липса на конструктивна атмосфера от 330 делегати в началото на заседанието към края му останаха само около тридесетина.

Необяснимо защо, въпреки че в България има самостоятелен зъболекарски съюз, на събора на лекарската организация присъства, в качеството на асоцииран член един стоматолог – бивш министър. Той е в основата на скандалите в здравеопазването, на които сме свидетели тези дни.

А председателят на БЛС все още дължи обяснение пред делегатите за какво са похарчени над 2 милиона от членския внос на лекарите през последния мандат и за това дали е морално да получава едновременно солидни заплати от БЛС и от ДКЦ в Русе. И компетентните органи и медиите вероятно ще поискат такова обяснение.Това споделиха делегати на събора.

Вирни се горе