С водосвет откриха ново хирургично отделение към МБАЛ - Девин

 С водосвет откриха ново хирургично отделение към МБАЛ  - Девин

С водосвет и тържество откриха официално новото хирургично отделение към Многопрофилна болница за активно лечение – Девин. Гост на откриването бе народният представител от „БСП лява България“ Дора Янкова. На събитието присъстваха и кметът на община Девин Цветалин Пенков, членовете на Общински съвет – Девин, ръководството на болницата и много граждани.

„Щастлива съм, че първото ми посещение като народен представител от 43-тото Народно събрание в Девин е по повод откриване на поредното лечебно отделение в Девин. Жителите на Девин, Борино и Доспат имат необходимост от надеждна и качествена медицинска помощ , която вече ще се оказва тук“, заяви Янкова в приветственото си слово. Тя подчерта, че болницата, която бе възстановена от правителството на Пламен Орешарски , работи добре и непрекъснато се модернизира. „Бяхме заедно в най-трудните моменти, когато хиляди протестираха срещу затворената болница, бяхме заедно, когато стъпка по стъпка се разкриваше наново, сега ще бъдем заедно и когато болницата става по-силна и голяма“, продължи пред множеството депутатката от БСП.

Дора Янкова бе категорична, че тя и колегите й от БСП ще продължат да подкрепят стабилизирането на лечебното заведение. „Ние сме на страната на девинчани и техните съседи от другите общини. Болницата значи сигурност, закрила и бъдеще, затова ще отстояваме нейното развитие“, каза още тя.

Вирни се горе