РЗИ-Смолян:Изразете мнението си и …оставете цигарите!

РЗИ-Смолян:Изразете мнението си и …оставете цигарите!

Изразете мнението си и …оставете цигарите! призовава РЗИ – Смолян в кампания по повод 31 май – Световен ден без тютюнев дим

Безплатно измерване на въглеродния оксид в издишания въздух сред студентите от филиала на Пловдивския университет в града ще осъществи Регионалната здравна инспекция на 16 май. Акции за демонстриране вредата от цигарите и тютюневата зависимост са планирани и сред възпитаниците на Техническия колеж (29 май), както и сред гражданите на централно място в града (30 май). Серията от измервания са част от ежегодната кампанията на РЗИ по повод Световния ден без тютюнев дим, 31 май. И тази година тя ще бъде подпомогната от фармацевтичната компания „Софарма”, която предоставя консумативите за изследването. Целта е все повече хора да се замислят за възможността да спрат пушенето и да потърсят професионална помощ за това в Кабинета за консултиране отказването на цигарите в здравната инспекция (телефон за връзка: 0301/ 58930).

В рамките на кампанията се реализира и анкетно проучване сред хората над 18-годишна възраст. Акцент в него е отношението на смолянчани към въвеждането на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места, което предстои на 1 юни тази година,съобщи Деница Иванова, ст. експерт в отдел «Профилактика на болестите и промоция на здравето» при РЗИ-Смолян.

Вирни се горе