РЗИ организира среща с бременни, обяснява им за ползата от кърменето

РЗИ организира среща с бременни, обяснява им за ползата от кърменето

Световната седмица на кърменето се отбелязва в България за девета поредна година. Регионална здравна инспекция – Смолян и МБАЛ организират среща с бременни жени на тема „Кърменето – по-добрият старт за живот”. Тя ще се състои на 2-ри август (четвъртък), от 13:30 ч. в Ритуалната зала на Неонатологично отделение. Във връзка със седмицата, експерти от РЗИ ще разпространяват в АГ-кабинетите на града информационни материали за ползата от кърменето, осигурени от Ла Лече Лига и Националната асоциация „Подкрепа за кърмене”, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция в Смолян.

На бъдещите родители ще бъдат предоставени също и брошурите „Знания за бъдещата майка”, „Масаж и гимнастика на новороденото” и „Къпане и ежедневен тоалет”, които могат да се изтеглят и от сайта на здравната инспекция www.rzi-smolyan.com, в секцията „Статии, анализи и проучвания, Детско здраве”.

Отново в интернет желаещите имат възможност да участват в безплатен уебинар на Ла Лече Лига на тема “Кърменето през поколенията – традиции, съвремие, бъдеще“. Той ще се проведе на живо на 4-ти август (събота), от 11:00 ч. и на 7-ми август (вторник), от 19:00 ч.

Вирни се горе