В Рудозем започва да функционира специализирана болница за рехабилитация

В Рудозем започва да функционира  специализирана болница за рехабилитация

Пациенти се приемат от днес по две клинични пътеки – рехабилитация на периферна нервна система и на опорно-двигателната система

В град Рудозем ще функционира частно специализирано болнично заведение за долекуване, болнична помощ и рехабилитация, което ще започне да осъществява дейност от март 2014 година. С решение на Общинския съвет сградата се предостави на СМДЛ – Рудозем ЕООД за ползване под наем. Това общинско дружество от своя страна даде част от сградата на болницата за ползване под наем на бъдещата специализирана болница за рехабилитация. Точното наименование на болничното заведение, което ще функционира и осъществява дейност в болницата на град Рудозем ще бъде Специализирана болница за рехабилитация „Родопи”. Ръководната дейност на болницата се осъществява от Георги Колев и проф. Цветан Димитров. Този ръководен екип има специализирана болница за рехабилитация в гр. Несебър, където се извършва долекуване и рехабилитация на пациенти от България и чужбина.

Кметът на община Рудозем Румен Пехливанов заяви, че не става дума за продажба или подаряване на сградата на болницата в гр. Рудозем, а за даването и под наем. „В момента в болницата не се извършва никакво болнично лечение и считам, че тази стъпка, която предприехме заедно с Общинския съвет е за доброто на хората, живеещи в община Рудозем” – заяви кметът Пехливанов. Той подчерта още, че за да стартира такова специализирано болнично заведение е необходимо добро взаимодействие между общинската администрация – Рудозем и екипа на г-н Георги Колев и проф. Димитров. Освен това жителите на община Рудозем ще ползват сериозни облекчения при посещение в лечебното заведение. Те няма да плащат потребителска такса, която иначе е 6.80 лв. на ден престой, допълни Румен Пехливанов.

Вирни се горе