Протестът за болницата в Девин ще продължи в София

 Протестът за болницата в Девин ще продължи в София

Вчера за трети пореден ден жители на Девин проведоха мирен протест на площада пред общината, заради закритата болница. Местните хора настояват болницата в Девин да възстанови дейността си и да им бъде гарантирана качествена медицинска помощ. Те са против това болницата в Девин да бъде филиал на МБАЛ- Смолян.

Ситуацията се усложни, след като пореден смъртен случай разтревожи населението. Мъж от Девин почина миналата нощ в линейката на път за болницата в Смолян. ” Настояваме премиерът Бойко Борисов да пристигне и да се запознае на място с проблема ни”, заявиха от инициативния комитет. В противен случай протестиращите заплашиха да блокират пътя Девин – Пловдив и Девин-Смолян. От инициативният комитет подготвиха нова декларация, която ще изпратят до всички институции.

Протестиращите са категорични, че ще отстояват докрай искането си общинската болница да заработи отново. Протестите ще бъдат изнесени в София пред Министерския Съвет в сряда 24 октомври, съобщиха от инициативния комитет.

Днес по този повод в Девин пристига министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.В 16 часа тя ще се срещне с представители на инициативния комитет.

Вирни се горе