През първата седмица на 2013 година инспектори на РЗИ – Смолян санкционираха 8 души за тютюнопушене в заведения

През първата седмица на 2013 година инспектори на РЗИ – Смолян санкционираха 8 души за тютюнопушене в заведения

В първите дни на 2013 година (от 2 до 6 януари) инспектори на РЗИ – Смолян извършиха 51 проверки на барове, бистра, ресторанти, механи и други обекти за хранене и развлечение в област Смолян. Нощните проверки за спазване забраната за тютюнопушене в закритите обществени места се проведоха съвместно с представители на РПУ по места. За тютюнопушене в заведения на територията на к.к. Пампорово, гр. Мадан и гр. Златоград са съставени 8 акта на физически лица. Проверките продължават.

На санкция подлежат и лицата, пушещи цигари в предверията на заведенията или в полиетиленовите (найлоновите) заграждения на обектите .

Предвидените в Закона за здравето санкции за тютюнопушене в закрити обществени места са както следва: За физическо лице глобата е от 300лв. до 500 лв. За едноличен търговец глобата е от 1000лв. до 1500лв. За юридическо лице глобата е от 3000лв. до 5000лв. Сигнали за нарушение на забраната за тютюнопушене се приемат на дежурния телефон на РЗИ – Смолян 0301/ 5-89-30 и на e-mail: rzi_smolyan@mbox.contact.bg

Вирни се горе