Преизбраха д-р Снежана Бакърова за Председател на УС на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолянско

Преизбраха д-р Снежана Бакърова за Председател на УС на Сдружението на общопрактикуващите лекари в Смолянско

На Отчетно- изборно събрание проведено в град Девин на 16 март, д-р Снежана Бакърова беше преизбрана с пълно мнозинство за Председател на Сдружението на Общопрактикуващите лекари в област Смолян. Тя ще представлява съсловието и през следващите четири години, а негов Председател е от 2010г.

По време на събранието д-р Снежана Бакърова направи тематичен обзор за периода 2010-2018 година и бяха обсъдени важни задачи и теми, които предстоят да бъдат решавани през следващите години от джипитата в област Смолян. Набелязани бяха мерки за по-добро здравно обслужване на пациентите в нашата област, съобщи д-р Бакърова за SmolyanNews.com.

За зам.-председател на Управителния Съвет на Сдружението бе избрана д-р Маринела Маринова, Секретар на съсловната регионална организация ще бъде д-р Ваня Пелтекова, както и още двама членове и двама резервни по Устав, съобщи д-р Снежана Бакърова. В ръководството на Сдружението има още Контролна комисия с председател и двама членове.

На форума присъстваха представители от всички общини в област Смолян, като в организацията членуват общо 55 общопрактикуващи лекари, от всичките 65 джипита в Смолянска област. Гости на събранието бяха представители на Националното Сдружение на общопрактикуващите лекари в България и Народният представител от ГЕРБ и Председател на здравната комисия в Народното събрание д-р Даниела Дариткова.

"Благодаря на колегите за гласуваното доверие, ще положим максимални усилия през новия мандат и ще работим в посока подобряване на здравно обслужване на нашите пациенти, като изключително съм доволна от решаването на първата задача, която си бяхме поставили, а именно да запазим денонощният кабинет в ДКЦ- Смолян, който обслужва нашите пациенти извън работно време по договор от 20 часа до 8 часа сутрин, каза д-р Бакърова.

Вчера проведохме среща с ръководството на ДКЦ-Смолян относно съдбата на кабинета, на която получихме уверение, че той ще продължи да функционира и през тази година и нашите пациенти ще имат денонощен достъп до здравно обслужване в Смолян", посочи новият стар председател на Сдружението на джипитата в областта.

В заключение д-р Бакърова припомни, че ръководството на Сдружението не е на щат, работата им няма материално изражение, а единствено моралното удовлетворение да помагат на хората.

Вирни се горе