Подписаха споразумение за провеждане на едно от най-значимите научни събития за лекарите от Югоизточна Европа

Подписаха споразумение за провеждане на едно от най-значимите научни събития за лекарите от Югоизточна Европа

От 10 до 12 януари в София се проведе среща на оперативното ръководство на Югоизточноевропейския медицински форум (ЮЕМФ) и се подписа споразумение между организацията на лекарите от югоизточна Европа и Словенската медицинска асоциация във връзка с подготовката на Четвъртия международен медицински конгрес който ще се проведе в курорта Порторож, Словения в периода 11 – 15 септември тази година.

На срещата присъстваха д-р Андрей Кехайов, президент на ЮЕМФ, проф. Павел Поредош, президент на Словенската медицинска асоциация и вицепрезидент на ЮЕМФ, доц. Матея Кая Йезовник от Словения, проф. Йован Тофоски, президент на Македонската медицинска асоциация и генерален секретар на ЮЕМФ и проф. Гоце Спасовски, председател на комисията по непрекъснато обучение към европейското дружество по трансплантация на органи.

Гостите посетиха някои водещи болници в София. Те разгледаха болнични отделения и проведоха срещи с проф. Генчо Начев и екип от кардиологичната болница „Света Екатерина”, генерал Стоян Тонев и водещи специалисти от ВМА, д-р Явор Дренски и лекари и лектори от болница Токуда. Срещи се проведоха и с Христо Григоров, председател и доц. Красимир Гигов – генерален секретар на Българския червен кръст, проф. Лъчезар Трайков, директор на Александровска болница, акад. проф. Богдан Петрунов и др. Предстоящият конгрес предизвика навсякъде особен академичен интерес, като беше заявено участие на лекари и на изтъкнати професори, които ще бъдат сред основните лектори на събитието в Порторож, където се очакват над 1500 участници от повече 30 страни от цял свят. Темите на конгреса обхващат основни медицински области, а именно кардиология, онкология, диабет, трансплантации, както и важни за здравните системи и съсловните организации въпроси.

Вирни се горе