Отворено писмо от д-р Емилия Апостолова в Деня на българския лекар

Отворено писмо от д-р Емилия Апостолова в Деня на българския лекар

ОТВОРЕНО ПИСМО

ОТ

Д-Р ЕМИЛИЯ АПОСТОЛОВА – ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЛК-СМОЛЯН, ЧЛЕН НА НС НА БЛС,

ЛЕКАР ЕНДОКРИНОЛОГ ИНДИВИДУАЛНА ПРАКТИКА

Аз като Лекар ендокринолог на Индивидуална практика съм Договорен партньор на НЗОК от 2000г.

През целият период на изминалите 17 години НЗОК и РЗОК непрекъснато се стремят да ме накарат да променя начина си на работа, да забравя че съм лекар, да се унижавам пред пациентите си за неща, които не зависят от мен. С редица местни и национални писани и неписани правила Контролните органи на НЗОК и РЗОК се опитват да превърнат лекарите в софтуерни програми и да „треперят“ да не бъдат глобени!!!!! Ежемесечно по различни причини от спецификациите на изпълнителните на медицинска помощ отпадат реални дейности, които са извършени като прегледи, лечение и профилактика.

Чашата преля с изпратеното писмо за непризнаване на част от дейността на моята практика за м.09.2017 год. Дебело искам да подчертая, че иновацията на РЗОК Смолян за този месец е, че искат да принудят нас ЛЕКАРИТЕ да преглеждаме пациентите си, не когато те имат нужда, а когато КОМПЮТЪРНАТА СИСТЕМА каже, че трябва и може!

Изпращам възражението си, като искам да обърна внимание, че една част от изпратената информация не отговаря на фактите от база данните на практиката ми! За случаите посочени като надвишен брой прегледи по Диспансерна наредба заявявам, че това са пациенти с хронично-рецидивиращи заболявания, в случая с данни за различни изостряния, налагащи активно лечение, а не диспансерно наблюдения.Разликата е понятна за всеки един лекар!!!! За тези случаи настоявам да се извърши медицински одит и оценка за правилността или не на диагностично- терапевтичният план приложен от мен, в качеството ми на лекуващ ендокринолог.

гр. Смолян

19.10.2017г.

д-р Емилия Апостолова

Вирни се горе