Отличиха победители в конкурса „Свободата да не пуша”

Отличиха победители в конкурса „Свободата да не пуша”

Завърши литературният конкурс „Свободата да не пуша”, организиран от Регионалната здравна инспекция и МИКЦ „ЯКО” – Смолян по повод 15 ноември, Международен ден без тютюнопушене. В надпреварата участваха 41 произведения на гимназисти от цялата област в жанровете есе, разказ и стихотворение. Комисията по оценка присъди три първи награди – по една за всеки жанр. Важна част от регламента беше възможността творбите да бъдат оценени и от младежко жури. То връчи своя специална награда на автора, който е успял да представи посланието на конкурса по най-атрактивен за младите хора начин, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция.

Победителите станаха Елена Бодурова, СОУ „Антим І”, Златоград – първа награда за есе, Ралица Братанова, СОУ „Христо Ботев”, Баните – първа награда за стихотворение, Петриела Бачева, ГПЧЕ „Иван Вазов”, Смолян – първа награда за разказ и Аида Пенева от ПГ „Васил Димитров”, Мадан – специална награда на Младежкото жури

Желаещите да се запознаят с наградените произведения могат да направят това на интернет сайта на РЗИ, www.rzi-smolyan.com, и на профила на МИКЦ „Яко” във фейсбук.

РЗИ благодари на всички автори за проявения интерес, пламенността на изразеното отношение в полза на свободата от цигарения дим, както и за вдъхновението, с което ни мотивираха за още по-настойчива работа за здравето и добрия живот на младите хора на нашия регион.

Вирни се горе