Отбелязват Световната седмица на кърменето с информационна кампания под надслов: „Кърменето – ключ към устойчиво развитие”

Отбелязват Световната седмица на кърменето с информационна кампания под надслов: „Кърменето – ключ към устойчиво развитие”

От 1 до 7 август 2016 г. под мотото: “Кърменето – ключ към устойчива развитие” за пореден път в България се чества СВЕТОВНАТА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО. Началото е поставено през 1992 година, когато с цел възраждане и възстановяване на практиките за кърмене е създадена организацията WABA /World Alliance for Breastfeeding Action/ – Световен Алианс за активна подкрепа на кърменето. WABA определя и темата на седмицата, която всяка година е различна. През 2016 година акцентът е върху взаимното уважение, грижа към подрастващите още от тяхното раждане, споделянето на добри практики, свързани с кърменето и ангажирането на по-широк кръг участници в подкрепа на благородната инициатива.

Регионална здравна инспекция – Смолян ще отбележи Световната седмица на кърменето с информационна кампания, включваща:

Разпространение сред бъдещи майки на информационните материали на РЗИ – Смолян: „ Знания за бъдещата майка”, „Грижа за бебето – къпане и ежедневен тоалет”, „ Масаж и гимнастика на новороденото” и „Кърмата – незаменимата храна”.

Полезни съвети за бъдещите и настоящи майки в рубриката на страницата на РЗИ – Смолян „Училище за родители”.

Прожекции на филма:” Гърдата е най-доброто” в дните от 1 до 5 август от 10,30 часа в РЗИ – Смолян, етаж 2, съобщиха от пресцентъра на здравната инспекция.

Вирни се горе