Още две аптеки - в Девин и Борино ще отпускат лекарства за ветераните

Още две аптеки - в Девин и Борино ще отпускат лекарства за ветераните

Нови 114 аптеки в страната са сключили договори с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) за отпускане на лекарства на ветераните от войните. Сред тях най-много са тези на територията на град София – 44, Стара Загора – 11, Благоевград и Бургас – по 8.

Новите договори с аптеки, които ще отпускат лекарства за ветерани, са сключени след 17 септември. До тази дата НЗОК бе сключила за тази цел договори с 490 аптеки, съобщиха от НЗОК.

Така в общо 604 аптеки в цялата страна ветераните ще могат да получават необходимите им лекарства напълно безплатно. Средствата за тях са за сметка на държавния бюджет и се изплащат от Агенцията за социално подпомагане чрез НЗОК. Списъкът с лекарствените продукти, на които имат право ветераните е утвърден от министъра на здравеопазването и е публикуван на интернет страницата на Министерството на здравеопазването.

Стремежът на НЗОК е на всички ветерани от войните да бъдат осигурени безплатно необходимите за лечението им лекарства. За тази цел продължава процесът на сключване на договори с всички аптеки на територията на страната, които желаят да им ги предоставят.

В областния град Смолян седем аптеки са сключили договори, освен това ветераните ще получават лекарства си и в с.Борино и гр.Девин.

Вирни се горе