Окончателно: алкохолът само вреди

Окончателно: алкохолът само вреди

Дълго време учените говориха за ползата от червеното вино, което защитава от сърдечни заболявания, рак и цироза на черния дроб. В последно време обаче все повече се лансира твърдението, че от напитката няма никаква полза, съобщи Sydney Morning Herald. Според последни изследвания всяка алкохолна напитка нанася вреда на организма, без изключение. Това се отнася и за тези, които употребяват вино в умерени и малки количества.

Членове на Австралийския фонд по проблемите на наркотиците, Фондът по сърдечните болести и раковия съвет на щата Виктория са изготвили специален отчет, който ще допълни политиката на ООН в предотвратяването на неинфекциозните заболявания в света.

В доклада е отбелязано, че алкохолът значително влияе на увеличаването на заболеваемостта от рак, диабет и болести на сърцето.

Ръководителят на раковия съвет на щата Виктория коментира, че след анализа на всички научни сведения изводът е, че положителният ефект на алкохолните напитки върху сърдечносъдовата система е силно преувеличен. В частност червеното вино не притежава никакви защитни свойства.

Вирни се горе