Нов случай позитивен за COVID-19 - жена на 59 години от Рудозем

  Нов случай позитивен за COVID-19  -  жена на 59 години от Рудозем

Нов случай позитивен за COVID-19 – на жена на 59 години от гр. Рудозем, съобщиха от РЗИ-Смолян. Жената е болна от няколко дни с температура, кашлица и задух. Лекувана e в дома си, но поради влошаване е приета в инфекциозно отделение на областната болница в Смолян, с диагноза пневмония, в задоволително състояние. Има придружаващи заболявания диабет и хипертония. Епидемиологично проучване ще бъде извършено днес, Д-р Мими Кубатева, директор на РЗИ-Смолян.

Заразените с коронавируса от началото на епидемията в България достигнаха 1488. През последното денонощие са регистрирани 51 нови случая. Това отчете председателят на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

Нови заразени има в 11 области. 7 са новорегистрираните случаи за София, 13 са в Плевен, 11 в Пловдив, 7 във Видин, 4 в Кюстендил, във Враца и в Перник – по 2, в Габрово, Русе, Смолян и Стара Загора по един. През последното денонощие са починали 4 души с коронавирус. Смъртните случи в Ямбол са 2, а във Видин и Плевен по 1.

Излекуваните са 23, като общият брой на оздравелите от началото на епидемията достигна 266, по данни на щаба.

Вирни се горе