Неонатологично отделение в Смолян получи голямо дарение/СНИМКИ/

 Неонатологично отделение в Смолян получи голямо дарение/СНИМКИ/

Неонатологично отделение на Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р Братан Шукеров“ в Смолян получи дарение, осигурено от Акция „Жълти стотинки“.

МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ получи дарението от Акция „Жълти стотинки“ На официална церемония днес МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ получи оборудване, предоставено от Акция „Жълти стотинки“. Дарението е за Неонатологично отделение в здравното заведение – лампа за неонатална фототерапия, 2 бр. покривала за кувьоз, 2 бр. пулсоксиметър за новородени, 2 бр. инфузионни помпи, 1 бр. термолегло за новородени, 3 бр. гнездо за новородено за кувьоз, 1 бр. балон за обдишване на новородени и недоносени деца, 1 бр. аспирационна помпа.

„Това оборудване ще ни помогне да подобрим грижата за новородените дечица, а също и техния комфорт. Благодаря на организаторите на кампанията, на семейство Митови от Смолян, които през изминалата година организираха дейността на кампанията в нашата община. Благодаря на координаторката Милена Ламбрева, която положи усилия да изпълни всички наши необходимости. Благодаря на всички дарители, доброволци, включили се в кампанията, и най-вече на дечицата от II ОУ “Проф. д-р Асен Златаров”, които от тази малка възраст се учат на доброта и да помагат на другите“, каза началникът на Неонатологично отделение д-р Хризантема Георгиева. Тя допълни, че отделението е основно оборудвано от дарения, което е показателно, че тези инициативи са много полезни.

„Акция “Жълти стотинки” вече 11 години помага на болнични заведения в цялата страна като дарява медицинско оборудване. Другата цел е да възпитаме у нашите деца чувство на отговорност, съпричастност, доброта и благородство, като ги учим да събират монети от 1.2 и 5 стотинки и да ги даряват. Това става обикновено на 1 юни и 6 декември. Искам да подчертая, че през 2017 г. бяха избрани от инициативния комитет на сдружението четири града – Благоевград, Ловеч, Карлово и Смолян. Събраха се 53 000 лева“, каза представителя на кампанията за Смолян Цонка Митова. Причината тя и нейното семейство да вземат присърце кампанията е огромната им благодарност към целия екип на отделението за професионализма и качеството на работа. Цонка Митова изказа благодарност и към всички дарители-доброволци, към кмета на Община Смолян Николай Мелемов, който без колебание се включил в кампанията, към работещите в НЧ „Балкански просветител“, учениците на II ОУ и много други.

Кампанията продължава и през тази година като се събират средства за Неонатологичното отделение в клиниката в Стара Загора. На официалното предаване на дарението присъстваха работещите в отделението, ученици от райковското основно училище, ръководството на болницата,семейство Митови и дарители.

По-големи дарители са:

ЮЦДП гр.Смолян

НАП офис Смолян

Банка ДСК

Art of Living гр. Смолян

Магазин Зелен Био Смолян

Дичев Консулт ЕООД

Супермаркет „Кондор” кв. Райково

Фирма „Родопея – Белев” ЕООД

ЕТ „Веселин Еленски”

ГПК „Ела- с. Гела”

Магазинче за Желания

Партньори по инициативата:

НЧ „Балкански Просветител 1871” гр. Смолян

Пенсионерски клуб „Родопи”

ІІ ОУ „Проф. д-р Асен Златаров”

Вирни се горе