МБАЛ – Смолян получи национална награда

МБАЛ – Смолян получи национална награда

Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Братан Шукеров” в Смолян получи в петък тазгодишната специална награда на КНСБ – “Прометея”, връчена на форума “Инвестициите в безопасност и здраве на работното място – гарант за висока производителност и високи доходи” в столичния хотел “Шератон” с участието на министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов,съобщи Пресаташето на здравното заведение Александър Кисьов.

Областната болница бе единствената от страната, номинирана с тази специално учредена награда на КНСБ. Високото отличие – художествена пластика с грамота, получи изпълнителният директор д-р Марин Даракчиев в присъствието на президента на КНСБ Пламен Димитров, вицепрезидента на Конфедерацията д-р Иван Кокалов, изпълнителния директор на Главна инспекция по труда Румяна Михайлова, управителя на НОИ Бисер Петков, както и представители на федерации, синдикати и съюзи към КНСБ, на работодателски организации и гости.

Синдикалното отличие за 2012 г. “Прометея” се присъжда на работодатели с постижения в хуманизацията на работната среда и опазване здравето на хората и е по предложение на Федерацията на синдикатите в здравеопазването – КНСБ. Представени бяха постиженията на болницата като бе посочено още, че ръководството държи неизменно в своето полезрение безопасността и здравословните условия на труд и че няма случаи на неизпълнени предписания, не са допуснати трудови злополуки през последните две години, инвестира се в подобряване на работната среда. Управителят на НОИ Бисер Петков връчи престижната награда на д-р Даракчиев с пожеланието усилията за хуманизиране на работната среда да продължат все така усърдно и занапред.

От името на 530-членният колектив ръководителят на най-голямото здравно заведение в Смолянска област пък сърдечно благодари за високата оценка и увери присъстващите, че усилията за безопасен труд и още по-добри условия на работа в МБАЛ – Смолян ще стават още по-резултатни и осезаеми паралелно с настъпващите обновления и модернизиране на базата. На тържеството по повод връчването на “Прометея” бе и председателят на синдикалната организация д-р Юлия Кисимова.

Вирни се горе