Има шанс МБАЛ- Девин да заработи отново

Има шанс МБАЛ- Девин да заработи отново

Това стана ясно на проведена среща в Девин по инициатива на директора на РЗИ-Смолян д-р Мими Кубатева в края на миналата седмица. Срещата бе във връзка с изготвения от работната група проект-Бизнес план за възстановяване дейността на МБАЛ Девин. На нея присъстваха – работната група от Община Девин, д-р Мими Кубатева – директор на Регионална Здравна Инспекция – Смолян, екип от РЗИ – Смолян, кмета Цветалин Пенков и управителя на дружеството д-р Калайджиев.

Обсъдени бяха клиничните пътеки,по които може да бъдат е сключени договори със Здравната каса,специалистите които ще работят в МБАЛ – ДЕВИН и бе направен обстоен анализ на разходите.

Община Девин ще поеме изцяло разходите за ремонт на отделенията, които задължително трябва да бъдат ремонтирани. Ако бъдат изпълнени дадените препоръки от РЗИ – Смолян и спазени условията за клиничните пътеки МБАЛ Девин може да заработи, заяви д-р Мими Кубатева.

От своя страна кметът на общината заяви, че общинското ръководство ще направи всичко възможно за да бъдат спазени всички условия и препоръки. “Работната група е работила в правилната посока с оглед изпълнение на изискванията и се надяваме след изпълнение на допълнителните предписания МБАЛ Девин да заработи до месец- два. Искрено се надявам за празника на града болница в Девин отново да приема пациенти и с това да покажем усилията, които полагаме за връщането на здравните грижи на родопчани. Разчитам в този тежък момент на помощта на Правителството и институциите от които зависи решаването на този жизненоважен проблем,посочи Пенков”.

Вирни се горе