"Глобул" дари линейка на смолянската болница

"Глобул" дари линейка на смолянската болница

Нова линейка – дарение от „Глобул”, получи смолянската болница „Д-р Братан Шукеров”. От фирмата се обърнали към кмета Николай Мелемов, за да се информират за нуждите в общината. Имахме разговори с „Глобул”, защото те искаха да бъдат полезни по някакъв начин на община Смолян, каза кметът. Нашето предложение бе дарението да е линейка за болницата, защото така ще е от полза за цялото население, особено като се има предвид спецификата на общината, както и на цялата област, добави още градоначалникът. Дарението прие директорът на болницата д-р Марин Даракчиев. Той отправи благодарност за високохуманния жест към „Глобул” и към кмета на общината от името на пациентите, и екипа на здравното заведение. По този начин нашите пациенти ще пътуват по-удобно и бързо, а болницата ще спести средства, защото новият автомобил е по-икономичен от старите, каза д-р Даракчиев.

Линейката ще се ползва за превозване на пациенти на болницата, на които се налага да бъдат преведени в други лечебни заведения в Пловдив или София. Медицинският автомобил е оборудван с дефибрилатор, монитор, мобилен апарат за изкуствена вентилация. По нищо не се различава от другите съвременни линейки, каза още директорът на болницата.

„Глобул” дари общо 4 линейки в Смолян, Ямбол, Добрич и София. Те са последната част от дарението на компанията по повод 10-та й годишнина, отбелязана през миналата година. Автомобилите са марка „Опел” и са оборудвани според европейските изисквания за оказване на спешна медицинска помощ, разполагат с пътна регистрация и застраховка. На даряването на автомобила присъства и депутатът д-р Даниела Дариткова – председател на Здравната комисия в парламента. Тя съобщи, че от настоящата година в болницата в Смолян има млади специализиращи лекари. От 16 юни със съдействието на д-р Дариткова, болницата е база за обучение на нови петима лекари, уточни д-р Даракчиев. Специализантите са в клинична лаборатория, кардиология, рентгенология и педиатрия. Наличието на нови специализанти до някъде решава кадровия проблем в болницата, посочи още директорът.

Вирни се горе