ГЕРБ твърдо зад забраната за тютюнопушене

ГЕРБ твърдо зад забраната за тютюнопушене

„ГЕРБ ще продължи твърдо да подкрепя забраната за тютюнопушене на обществени места. Това е европейското поведение и в ГЕРБ, за разлика от останалите партии, поставяме на първо място здравето на българските граждани", увери председателят на партия ГЕРБ Бойко Борисов. Той се срещна в парламента с представители на Гражданска инициатива „България без дим".

Те от своя страна благодариха на бившия премиер, че ГЕРБ е единствената партия, която се е отзовала на поканата им за среща по повод появилите се нагласи за отпадане на забраната за тютюнопушене на обществени места.

„Приехме поправките в Закона за здравето, беше ни трудно, костваше ни много, но здравето на българите ни беше по-важно. Каквото зависи от нас ще работим за запазването на сегашния режим", каза още Борисов.

От „България без дим" му благодариха и заявиха, че и гражданската инициатива ще продължи да работи за повече места без цигарен дим.

Припомняме, вчера Атака внесе в деловодството на парламента проектозакон за изменение и допълнение за закона за здравето, с който предлага наложените от закона за здравето забрани да отпаднат, защото се оказаха недобре обмислени и неефективни, поради което тяхната отмяна е наложителна и в обществен интерес.

Преди тях, от БСП също изразиха готовност да променят закона за пушенето.

Вирни се горе