Европейският Форум на Медицинските Асоциации ще проведе своята годишна среща от 28-30 юни 2017 год. в Херцлия, Израел

Европейският Форум на Медицинските Асоциации ще проведе своята годишна среща от 28-30 юни 2017 год. в Херцлия, Израел

Европейският Форум на Медицинските Асоциации ще проведе своята годишна среща от 28-30 юни 2017 год. в Херцлия, Израел. Събитието се организира под патронажа на Израелската Медицинска Асоциация. По време на работните сесии ще бъдат изнесени доклади от представители на медицинските асоциации на редица европейски държави, Д-р Отмар Клойбер – Главен секретар на Световната Медицинска Асоциация, Анабел Сиибом – Генерален Секретар на Постоянния Комитет на Европейските лекари и експерт в европейския офис на СЗО, лекари – ръководители и заместник ръководители на направления в Министерство на Икономиката на Израел, мениджъри на фармацевтични компании и други.

Д-р Андрей Кехайов ще присъства на срещата в качеството му на председател на Сдружение „Български лекар” и Президент на „Югоизточно-европейски медицински форум”. Участие в тридневните заседания ще вземе и Главният секретар на ЮЕМФ – Д-р Стилианос Антипас – Гърция.

В първия ден от програмата ще се обсъжда предложение за ревизия на съдържанието на медицинската клетва приета с Женевската Декларация на Световната Медицинска Асоциация, правата на европейските граждани на медицински услуги и различните форми на медицински туризъм. Ще бъдат представени доклади – отчети от Медицинските Асоциации на Израел, Беларус и Постоянния Комитет на Европейските лекари.

В рамките на събитието, чиято основна тема е дигиталното здравеопазване, ще се обсъждат и темите за медицинската професия и нейната компютъризация от следващо поколение, кибертероризма и липсата на „хигиена” в представителите на медицинските институции в борбата с кибератаките, етичната-правна рамка при използване и обмен на лични данни на пациенти.

На форума Д-р Андрей Кехайов ще запознае присъстващите с предстоящите за тази година цели на ЮЕМФ и по-важните събития от неговата дейност, основата от които е Осмият Международен Медицински Конгрес на ЮЕМФ, който ще се проведе от 7-10 септември 2017 год. в Атина, Гърция.

Д-р Андрей Кехайов ще проведе също и двустранни срещи с представители на различни международни и национални организации, с които ще дискутира съществуващите проблеми в системите на здравеопазването и неговото финансиране, проблемите на съсловните организации и ще обмени ценен опит и мнения.

Вирни се горе