Доц.Д-р. Андрей Кехайов участва в 5-ия Международен Конгрес на Лекарите в Република Сръбска, Босна и Херцеговина

 Доц.Д-р. Андрей Кехайов участва в 5-ия Международен Конгрес на Лекарите в Република Сръбска, Босна и Херцеговина

Президентът на Сдружение “Югоизточно-европейски медицински форум” Доц. Д-р Андрей Кехайов и членове на организацията взеха участие в петия Международен Конгрес на Лекарите по Медицина в Република Сръбска, Босна и Херцеговина, който се проведе от на 9 ноември 2017 год. в курорта Баня Вручица, Република Сръбска, Босна и Херцеговина.

Конгресът се организира под ръководството на Дружеството на лекарите на Република Сръбска, Босна и Херцеговина и Академията на науките, Министрество на здравеопазването и социалната защита, Министерство на науката и технологиите на Република Сръбска.

В програмата на Конгреса свои научни разработки представиха над 100 участника в различни области на медицината – хирургия, кардиология, гинекология, инфекциозни болести, анатомия на нервната система и други. Участниците дискутираха въпроси свързани с остри болестни състояния при пациенти, диагностика и тяхното лечение.

По време на на форума Доц.Д-р. Андрей Кехайов отправи официално приветствие към участниците и ще проведе срещи с представители на медицинската общност в Република Сръбска, Босна и Херцеговина, с които обсъди съществуващите проблеми в системите на здравеопазването и неговото финансиране, проблемите на съсловните организации, ще обмени ценен опит и мнения.

Вирни се горе