Доц.д-р Андрей Кехайов официален гост на Годишната Среща на европейския форум на медицинските асоциации

Доц.д-р Андрей Кехайов официален гост на Годишната Среща на европейския форум на медицинските асоциации

По лична покана на Главния Секретар на Европейския Форум на Медицинските Асоциации – Г-жа Леа Вапнер, Доц. Д-р Андрей Кехайов – Президент на Югоизточно- Европейския Медицински Форум е българският участник в редовната Годишна Среща на Европейския Медицински Форум на Медицинските Асоциации, която се открива на 31.05.2018 г. в Баку, Азербайджан. Срещата се провежда в сътрудничество с Медицинската Асоциация на Азербайджан. Дневният ред на сесията включва пленарни заседания, на които детайлно ще бъдат обсъждани теми в областта на Здравното осигуряване, Първичната здравна помощ в центровете за здравни услуги и семейната медицина, Планирането на работната сила в здравните заведения, следдипломната квалификация и обучение на медицинските кадри.

В рамките на първия работен ден от събитието доклади ще изнесат Д-р Жак Де Халер – Президент на Постоянния Комитет на Европейските лекари, който ще запознае участниците със системата на организация на здравното осигуряване в Швейцария, Д-р Рамин Парса Парси – Ръководител на Международния отдел на Медицинската Асоциация на Германия, Д-р Андреас Рудкьобинг – Президент на Медицинската Асоциация на Дания. Представителят на Медицинската Асоциация на Латвия ще сподели опитът на страната в утвърждаването на семейните лекари превърнали се в основа на реформата в здравната система.

Ще бъдат представени доклади-отчети на Медицинските Асоциации от Азербайджан, Беларус, Полша и Украйна, а специалния пратеник на Президента на Световната Федерация за Медицинско Образование – Проф. Джанет Грант ще изнесе доклад за необходимостта от непрекъсната квалификация на медицинските специалисти и ролята на професионалните организации и регулаторните органи.

На форума Доц. Д-р Андрей Кехайов ще запознае делегатите с предстоящите за тази година цели на ЮЕМФ и по-важните събития от неговата дейност, най-значимото от които е Деветият Международен Медицински Конгрес на ЮЕМФ, който ще се проведе от 6-9 септември 2018 год. в Баня Вручица, Република Сръбска, Босна и Херцеговина. Доц. Д-р Андрей Кехайов ще проведе също и двустранни срещи с представители на различни международни и национални организации, с които ще дискутира съществуващите проблеми в системите на здравеопазването и неговата организация, проблемите на съсловните организации и ще обмени ценен опит и мнения.

Вирни се горе