Доставиха оборудване в болницата в Мадан

Доставиха оборудване в болницата в Мадан

Под егидата на кмета на Община Мадан Фахри Молайсенов и с пълната подкрепа на здравното министерство, доставиха пълен тир с оборудване в маданската болница МБАЛ “ПРОФ. Д-Р К. ЧИЛОВ” ЕООД, съобщиха от общината.

Преди повече от три месеца градоначалникът, съвместно с директорът на лечебното заведение Д-р Стефан Хаджиев подеха инициатива за попълване инвентара на болницата. С подкрепата на Министерството на здравеопазването и след дълга процедура, оборудването беше разтоварено в двора на лечебното заведение. С тази доставка, болницата допълни значително наличното оборудване на отделенията. След като разтовариха големия камион, от персонала на болничното заведение започнаха да инвентаризират десетките болнични легла, реанимационни и инструментални маси, шкафчета, апарат за разчитане на рентгенови снимки, гастроскоп, апарат за обдишване и др. Най-голяма придобивка се оказа за най-малките пациенти, тези които за първи път се докосват до живота. Това е устройството, предназначено за лечение на недоносени и новородени деца с недостатъчно тегло , коeто подсигурява най-подходящ климат за тази терапия или т.нар кувьоз. Лечебното заведение е от изключително значение за региона, обслужващо населението на няколко общини. Целта на всяка предприета инициатива е да се повиши качеството на здравните услуги, коментираха инициаторите.

Според експерти и пациенти в болницата обслужването е на европейско ниво, както от страна на специалистите които работят в нея, така и по отношение на условията за лечение. А новата регионална концепция за развитието й, по всяка вероятност ще „изстреля” лечебното заведение драстично в посока повишаване нивото на предлаганата медицинска помощ. Припомняме на нашите читатели, че в началото на годината в болницата беше извършен и основен ремонт на вътрешното и неврологично отделение. Реновирани бяха всички болнични стаи, санитарни възли и останалите помещения за персонала. За нуждите на пациентите си, лечебното заведение , с помощта на общинското ръководство, закупиха и нов ехограф.

Вирни се горе