Декември бе обявен от доброволците на БМЧК-Смолян за месец на ”Здравната превенция”

Декември бе обявен от доброволците на БМЧК-Смолян за месец на ”Здравната превенция”

Декември бе обявен от доброволците на БМЧК-Смолян за месец на ”Здравната превенция”,съобщиха от Областния секретариат на БЧК – Смолян. През този месец младите червенокръстци, участвали в летните академии и преминали обучения по модела „връстник обучава връстник” провеждаха обучения по превенция на СПИН и наркомании сред учениицте от 10 и 11 клас в ПМГ, ПГИ и І – во СОУ в гр. Смолян.

Мероприятието по повод 1.12 в гр. Смолян се проведе съвместно с община Смолян, РИОКОЗ и ОДК. На 30.11.2010 г. от 15.30 ч. в залата на младежки дом се проведе АНТИСПИН концерт. Мероприятието бе посетено от учениците от деветите класове от града. Преди началото на концерта – още на входа на гостите на концерта бяха закачвани червени лентички, изработени от децата от ОДК, а доброволците раздаваха информационни материали и презервативи, предоставени от БЧК и РИОКОЗ. Концертът бе открит с рок – изпълнения на Васил Шотаров и Десислава Цветкова от ПМГ „В. Левски”. В концертната програма червенокръстците заедно с децата от клуб „АНТИСПИН- АНТИДРОГА” при ОДК представиха етюд с който демонстираха трите начина на заразяване с вируса на СПИН. АНТИСПИН концертът продължи с рок – изпълнения на младежки състави от ПМГ, ПГПИ. Участие взеха още танцова формация „Зареница”, вокална група „Ровойс” при читалище „Хр. Ботев” – гр. Смолян и група з амодерен балет при ОДК – Смолян. По време на концерта младите хора се присъединиха към националната АнтиСПИН кампания като отправиха своите послания към младите хора за модерен и безопасен секс.

В периода 30.11-03.12.2010г.в общинските клубове на БМЧК в Баните, Борино, Девин, Златоград и Неделино се проведоха информационни кампании с представяне на презентации пред ученици, изработване на табла, раздаване на материали / брошури и презервативи, осигурени от Дирекция „БМЧК” / и съвместно с партноьрски институции по места / Златоград и Неделино съвместно с ОМЦ /.

Вирни се горе