Болницата в Девин, открита по политически причини, сега само трима лекари работят в нея

Болницата в Девин, открита по политически причини, сега само трима лекари работят в нея

Регионалната здравноосигурителна каса в Смолян установи нарушения в дейността на болницата в Девин, съобщи директорът на регионалния клон на Здравната каса д-р Кузман Гелов, предаде БНР.

От 15 специалисти с договори към МБАЛ – Девин фактически работят само трима. Регионалната здравноосигурителна каса е правила многократни опити да връчи съставените от нея актове, но опитите били неуспешни и сега ще бъдат връчени чрез кмета на общината, добави д-р Гелов..

С прословутите завъртания на бройките трябва да има двама анестезиолози. Ние направихме четири анестезиолога по “половинки”. Луди изключения, които ги няма в света. Докарахме възможните анестезиолози в Девин, за да може да работят в хирургичното отделение. Какво беше огромното ми учудване, когато след две поредни проверки ние въобще не открихме присъствието на анестезиолог. Още по-тъжното е, че беше направен брутален опит да се излъже институцията. Заявявам най-категорично, че лекарската ми съвест и чест не позволява да искам повече изключения за тази болница, тъй като в един момент тя ще се яви вредна за здравето на хората там.

Д-р Кузман Гелов подчерта още, че натискът да се отвори болницата в Девин е имал „политическо покривало“, но ако залогът сега отново е да се реди листата на БСП, той няма да участва в това.

Вирни се горе