БЛС се политизира

БЛС се политизира

Министър Константинов не е поканен на събора на съсловната организация,който се провежда днес,съобщиха от Сдружение “Български лекар” и допълниха,че организацията се политизира.

В Плевен фарсът, наречен събор на българския лекарски съюз продължава,дирижиран от стоматолога Семерджиев, мястото на който не е в тази организация.

След като изложи програмата си, д-р Андрей Кехайов оттегли своята кандидатура за председател, в знак на протест срещу отнетото право на глас на делегати от Смолян и Търговище, както и срещу това, че председателят на БЛС за пореден път нямаше доблест и смелост да представи по надлежния ред финансов отчет и да съобщи пред делегатите размера на средствата, получавани под различни форми от него и приближените от екипа му. Това е недопустимо поведение на лидер на такава съсловна организация, поради което д-р Кехайов призова и д-р Райчинов да оттегли кандидатурата си, като даде път и възможност на нови хора да поемат управлението, но това не беше направено.

Фактът, че на събора не беше поканен министър Константинов, в качеството му на бивш заместник-председател на Съюза, както и искането на неговата оставка преди дни, въз основа на решение само на Управителния съвет на БЛС, потвърждава тенденцията към политизиране в ръководството на организацията. Делегатите са решени да потърсят отговорност за подобно дълбоко неморално поведение и да искат провеждане на нов събор.

Вирни се горе