Безплатни скрийнингови прегледи извършват в Смолян, по случай Светвиния ден на зрението

Безплатни скрийнингови прегледи извършват в Смолян, по случай Светвиния ден на зрението

По случай световния ден на зрението, на 12.10.2017г., Очен Център Смолян организира безплатни скрийнингови прегледи. Прегледите ще са за: глаукома: измерване на вътреочно налягане, изследване на зрително поле с FDTм; макулна дегенерация свързана с възрастта : изследване с решетка на Амслер; скрийнинг за диабетна ретинопатия. Прегледите ще се организират след предварително записан час от 9:00 до 16:00 часа.

Световният ден на зрението се отбелязва от 1998 г. през втория четвъртък на месец октомври с подкрепата на Световната Здравна Организация, за да се привлече вниманието на обществеността към възможностите за лечение на очните болести и за предотвратяване на слепотата.

Заболяванията, които могат да причинят необратимо увреждане на зрението в световен мащаб са глаукома, макулна дегенерация свързана с възрастта и диабетна ретинопатия. В последните десетилетия възможностите за ранна диагностика и лечение се развиха с бързи темпове. Въпреки това в практиката ежедневно срещаме хора загубили зрение вследствие на тези заболявания.

Очен център Смолян се намира на ул. “Хан Аспарух” 2 А, / новата сграда срещу болницата / www.eyecentersmolyan.eu Телефон за контакти: 088 988 9589

Вирни се горе