80 хил.лв. за ремонт на Родилно отделение в Смолянската болница отпуска Министерството на здравеопазването

80 хил.лв. за ремонт на Родилно отделение в Смолянската болница отпуска Министерството на здравеопазването

По традиция и тази година в Смолянската болница беше отбелязан 21 януари – Ден на родилната помощ. Ритуалът се проведе във фойаето на Родилното отделение, където бе възпроизведен народния обичай „Миене на ръце”. Колегите си поздрави завеждащият „Акушеро-гинекологично отделение” д-р Стефан Тодоров. Той отбеляза, че 25 бебета са се появили на бял свят от началото на година в тяхното отделение и два пъти повече са представителките на нежния пол, което означава, че годината ще е плодородна. Да се радваме на живи и здрави деца, пожела на празника д-р Тодоров.

Специален поздрав към лекарите, акушерките и целия медицински персонал отправи и кметът Николай Мелемов. „Щастлив съм, че като кмет на община Смолян мога да ви поздравя с този хубав празник. Вие сте първите, които участвате в чудото – даване на живот. Прекланям се пред вас и вашата работа, като ви пожелавам всеки ден да ви е празник", каза още градоначалникът. Мелемов пожела на служителите в отделението да работят в една приятна, европейска и хубава обстановка, като за труда си да получават достойно заплащане.

Директорът на здравното заведение д-р Марин Даракчиев също поздрави служителите в АГ и неонатологично отделение с празника. Даракчиев пожела през тази година да се раждат все повече бебета, като ражданията да бъдат безпроблемни. По традиция ръководството на болницата винаги подарява нещо за празника, но този път подаръкът бе от Министерството на здравеопазването, което е отпуснало 80 хил.лв. за ремонт на Родилно отделение. Догодина лекарите ще работят в по-приятна обстановка, посочи д-р Даракчиев. Новината, която той съобщи зарадва работещите в АГО. Поздравителен адрес бе изпратен и от депутата д-р Даниела Дариткова по повод Деня на родилната помощ.

Специален поздрав към лекарите и акушерките отправиха самодейците от читалище „Балкански просветител”. Тези, които първи посрещат новия живот и обгрижват бебетата, бяха поздравени и от талантите на ОДК. Поздрав отправиха и групата за стари градски песни към читалището. Празникът уважи и секретарят на община Смолян Замфир Копчев.

Честит празник на всички, чиято професия дарява живот!

Вирни се горе