Златоград е представен в луксозното издание „Българските символи - Богатството на българските региони”

Златоград е представен в луксозното издание „Българските символи - Богатството на българските региони”

Ден, преди празника на града, в Златоград беше представено излязлото от печат луксозно издание „Българските символи – Богатството на българските региони”.

Изданието е част от серията инициативи и продукти под надслов “Българските символи – това е България”. Луксозно, пълноцветно издание, формат А4, с твърди корици, 416 страници е с много снимки, текст и описание на богатството на българските региони – природни феномени, културно-исторически забележителности и артефакти, църкви и манастири, български празници и обичаи, съобщиха от местната управа.

Сред основните цели на инициативите и продукти с марка “Българските символи” е да се обединят усилията на всички българи за по- добрия имидж на България пред Европа и света и да се постигне по-високо национално самочувствие, в подкрепа на българската идентичност. Символите на България, които са нашата гордост и национална идентичност, дават шанс на децата ни и на всички нас да знаем повече, за нашата богата култура и древна истори, да пътуваме и да опознаваме родината си. В изданието Златоград е представен с белите си къщи, двата паметника на символа на града Делю хайдутин, Делювите празници, златоградската сватба. Пред присъстващите гости, издателите споделиха, че от 23 години работят в посока популяризиране на българските ценности. До сега са обиколили много познати и не чак толкова известни места в България, но много от общините си сравняват часовника с това как се работи в Златоград. Изключително се радваха от факта, че присъстваха много ученици, защото именно те са тези, които ще запазят и предават историята ни в годините за напред. С благодарност се обърнаха към Кмета на общината г-н Янчев за оказаната подкрепа при изготвянето на изданието. От своя страна, Кметът Янчев сподели: “Благодаря Ви за това, че и Златоград има своето място в тази книга. Обръщам се към Вас мили деца, учете, за да се върнете в Златоград и да градите своето бъдеще тук. По отношение на туризма, Златоград е един нешлифован диамнат, който предстои да се шлифова. Има какво още да развиваме в тази посока, затова учете и се върнете тук. Имаме всички необходими ресурси, които можем да доразвием. Всички Вие сте запознати с нашумялата тема за топлата вода, пред нас стои предизвикателството да развием балнеологията и да станем център на балнеотуризма. Златоград е едно от местата, с които България може да се гордее”.

Вирни се горе