Зала за 2 000 човека трябва да изгради Пампорово АД до 2019 г.

Зала за 2 000 човека трябва да изгради Пампорово АД до 2019 г.

Зала за 2 000 човека трябва да изгради Пампорово АД до 2019 година. Поводът е един от най-големите световни ски форуми „Интерски конгрес 2019 г.”, чийто домакин ще бъде родопският курорт. Това съобщи изпълнителният директор Мариан Беляков в предаването по ТВ „Фотон – К” „На фокус” с водеща Стефка Анастасова. До месец, месец и половина ще бъде фиксирано и точното място на залата. „Тази зала ще остане за курорта, за региона и ще бъде притегателен център за бизнес и спорт. Една мултифункционална зала, която ще може да се използва за провеждането на конгреси, спортни мероприятия – волейбол, хандбал, баскетбол, дори хокей на лед, за концерти. Държавата подкрепи преди време изграждането на подобна зала в Самоков, Родопите също заслужават да имат такава придобивка”, добави Беляков.

Кандидатурата на българският курорт за „Интерски 2019”, е подготвена съвместно с Българско ски училище в продължение на две години. Според изпълнителният директор на Пампорово АД, това е форум, който ще доведе тук ски елита от инструктурската ски гилдия от Австралия до Чили и Аржентина. „По-голяма реклама за нас, от провеждането на това мащабно събитие, аз не мога да се сетя”, уточни Мариан Беляков.

Относно заетостта на Пампорово към момента изпълнителният директор на дружеството заяви, че към курорта е пълен на 80 – 85 %. „Имаме уникален парадокс тази година – най-безснежната зима за последните 10 години и същевременно най-успешният сезон за последните 10 години. Неочакван е резултата до момента, но все пак сезонът все още не е приключил”, каза още Мариан Беляков.

Вирни се горе