За един месец инспектори провериха 137 обекта в зимните курорти

За един месец инспектори провериха 137 обекта в зимните курорти

За периода от 1 до 30 декември 2011 година Българска агенция по безопасност на храните провери 137 обекта в зимните курорти находящи се на територията на област Благоевград, Смолян, София област и София град и извърши 5578 проверки във връзка с официалните и религиозни празници в обекти от търговската мрежа и обществено хранене на територията на цялата страна, съобщиха от агенцията.

Въз основа на проверките в зимните курорти са съставени 31 ата за установяване на административно нарушение, издадени са 21 предписания и са възбранени 8 килограма хранителни продукти.

При проверките във връзка с официалните и религиозни празници инспекторите към Българска агенция по безопасност на храните са издали 157 акта за установяване на административно нарушение, съставени са 454 предписания, 74 килограма хранителни продукти са възбранени и бракувани. Четири обекта са с временно преустановена дейност след констатации, че не отговарят на действащото законодателство.

Най-често констатираните несъответствия, установени от инспекторите на Българска агенция по безопасност на храните са: продажба на храни без етикетировка, липса на документи за произход, неадекватно поддържане на системата за самоконтрол, наличие на храни с изтекъл срок на годност, лоши хигиенни условия, обясниха инспектори.

Вирни се горе