Велопарк отваря врати в Пампорово

Велопарк отваря врати в Пампорово

На 30 юни по случай откриването на летен сезон 2012 в Пампорово ще бъде открит велопарк.

Всички любители на планинското колоездене и планината ще могат да се насладят на новия велопарк, който разполага със специализирани трасета за планинско колоездене с различни нива на трудност, подходящи за всички – от най-малките до най-големите и от начинаещите до професионалистите,съобщиха от дружеството.

Официалното откриване на парка ще е на 1 юли, но още на 30 юни всички гости на планинския курорт ще могат да изпробват парка напълно безплатно.

Велопаркът разполага със специализирано трасе за спускане с дължина 1800 метра, което е може да приеме състезания на международно ниво, и е подходящо за професионални тренировки. За начинаещите, децата и семействата, които искат да се разходят в планината или да спортуват има разработен фамилен маршрут с дължина 5400 метра. Пътеката е подходяща за всички възрасти и отвежда колоездачите до някои от най-красивите места в района.

С откриването в парка ще заработи и специализирано трасе за обучение и усъвършенстване на уменията с дължина от 2800 метра подходящо за всички, които искат да натрупат повече опит и да преминат плавно към по-сложните трасета с по-голямо натоварване. По-напредналите байкъри ще могат да карат по маршрути със средна трудност и да тренират, преди да преминат към по-трудните трасета.

През лятото работата по парка ще продължи и очакванията са до края на сезона да има около 10 км специализирани трасета изпълнени с виражи, скокове, разнообразни дървени конструкции и други интересни приспособления, както и още около 20 км обособени и маркирани маршрути с различни нива на трудност, насочени повече към дисциплината крос кънтри.

Всички, които не разполагат със собствен велосипед, ще могат да наемат такъв под наем. В гардероба на велопарка ще се предлагат колела от различен клас – от най-обикновени за разходка в курорта до напълно оборудвани байкове за спускане подходящи за професионалисти.

Вирни се горе