Въпреки топлото време условията за ски са отлични

Въпреки топлото време  условията за ски са отлични

Въпреки топлото време, в Пампорово (Winter.PamporovoResort.com) условията за ски ще са добри. Всички писти и съоръжения работят, няма оголени места. От курорта все пак предупреждават, че след 12,30 – 13 ч. снегът омеква, затова любителите на ски спортовете трябва да са с обострено внимание, съобщава Vesti.bg.

Цените на билетите и картите за лифт в курорта също вече са намалени. Така билет в двете посоки вече е 16 лв., полудневната карта е 31 лв., еднодневната – 41 лв., а двудневната – 80 лв. Всички, закупили карта за повече от три дни, пък получават бонус – безплатно нощно ски каране. Цените на нощувките в хотелите “Перелик” и “Орловец” са намалени с 20%.

На 9 и на 12 април лифтовите съоръжения в курорта ще работят безплатно.

Сезонът на Пампорово ще продължи поне до 15 април.

Температурите са по-високи и в Чепеларе (ChepelareCenter.com), но снежната покривка остава доста дебела и стабилна, уверяват от курорта. Пистите се обработват постоянно, няма оголени места.

Лифтът е с ново работно време – от 8 до 16 ч. Билетът струва 12 лв. Цената на полудневната карта е 25 лв., на еднодневната е 31 лв., а на двудневната – 69 лв. Предлагат се и карти за ден и половина. Тяхната цена е 50 лв.

Всички любители на зимните спортове на възраст над 70 години ползват лифта безплатно. От 26 март има 10% намаление на пакетните цени – настаняване и лифт карта.

Сезонът в Чепеларе със сигурност ще продължи най-малко до 10 април.

Вирни се горе