Цените на такситата обърква туристите в Пампорово

Цените на такситата обърква туристите в Пампорово

Хаос с цените на такситата обърква туристите в Пампорово – те возят на две различни тарифи, като разликата между тях е тройна. Причината е, че половината курорт попада в община Чепеларе, а другата – в Смолян. Двата общински съвета са определили коренно различни тарифи. Таванът, на който карат таксиметровите коли от Чепеларе, е 3 лв./км. За територията на община Смолян пък дневната тарифа е до 1 лв./км, а нощната – 1,10 лв./км., информира сайтът Infotourism.net.

“За да карат законно в курорта, колегите са принудени или да си вадят за три месеца разрешително в община Чепеларе, или да карат на смолянските цени, които са в пъти по-ниски. И при двата случая губят, защото или плащат два пъти за разрешителни, или карат на тройно по-ниски цени. Двете общини трябва да определят обща тарифа, както е по летните курорти”, коментира шефът на една от смолянските таксиметрови компании Тодор Чуртов.

В Смолян има две таксиметрови компании с около 100 автомобила. От тях около 20 работят на Пампорово през зимата. “В община Чепеларе са регистрирани 18 таксита и работят единствено на Пампорово”, каза кметът Тодор Бозуков.

Вирни се горе