Смолян и Чепеларе на Международно туристическо изложение

Смолян и Чепеларе на Международно туристическо изложение

За поредна година община Смолян участва на традиционното Международно туристическо изложение “Културен туризъм” във Велико Търново, което тази година празнува 10-годишен юбилей. Смолян се представя в партньорство с община Чепеларе, като освен с туристическа информация, регион Средни Родопи се прoмотира и с богата дегустация на родопски храни – пататник, баница, млечни продукти и сладка от диви плодове, която предизвиква жив интерес сред посетителите и участниците на борсата.

В последните няколко години интересът към Родопите се засилва, отбелязват представителите на община Смолян. На щанда на туристически регион “Средни Родопи” тече представянето на книгата на Александър Караджов “Пътеводител на забравената България”.

За десет години изложението спечели много приятели и се превърна в туристическа марка, която доказа, че България не е само планинска или морска дестинация, отбеляза кметът на града Даниел Панов.

През тази година със свои щандове се представят над 30 общини, десетки музеи, побратимени на старата столица градове и 12 посолства, от които за пръв път свои щандове имат Индия и Виетнам.

В първия ден на изложението ще бъдат представени новите туристически атракции на общините Ивайловград, Несебър и Червен бряг. Изложението ще бъде отворено до 20 април. Организатори са Общинска агенция по туризъм “Царевград Търнов”, община Велико Търново, Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенции, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, със съдействието на Министерство на икономиката.

Вирни се горе