Пампорово открива сезона този уикенд

 Пампорово открива сезона този уикенд

Безплатни лифтове и много изненади за всички гости на курорта подготвят домакините

На 31-ви май в Пампорово, ще бъде даден официален старт на сезон лято 2014! С много игри, изненади и безплатни лифтове за всички гости, ще се отпразнува откриването на летните активности в курорта.

И тази година една от най-големите атракции е специализирания парк за планинско колоездене – Вело Парк Пампорово, от където подготвят много приятни изненади и интересни събития за цялото лято. В момента тече трескава подготовка на трасетата в границите парка, които ще бъдат идеално подготвени за откриването и всички ще са отворени за посетители през уикенда.

Много нови елементи и участъци ще зарадват посетителите на парка, които ще могат да покарат по изцяло обновени и интересни трасета с различни нива на трудност. Тази година е наблегнато много върху пътеките за начинаещи, както и тези за обучение и усъвършенстване на уменията. От този сезон в Пампорово ще можете да си наемете и професионални байк инструктори със сертификат от световно признатата английската организация MIAS.

На следващия ден от откриването – Денят на детето, домакините от Пампорово са подготвили специална програма за децата, които освен че ще ползват лифтовете безплатно, ще могат да се включат свободно и в обучение по планинско колоездене от „Байк училище Бургас“

Освен това екипът на парка е подготвил и едно предизвикателство за всички, които посетят Пампорово през уикенда – фото конкурс за най-хубава снимка от откриването.

Всеки, който иска да се включи, трябва да сподели как е изкарал уикенда, като го обобщи в снимка и я изпрати на park@pamporovo.bike до 7-ми юни. Снимките ще бъдат публикувани на страницата на велопарка и ще бъдат подложени на гласуване. Авторите на най-харесваните снимки ще получат много награди, предоставени от Пампорово АД и хотел Орловец.

През лятото предстоят много интересни събития, като началото ще бъде дадено на 20-22 юни с единственото голямо международно състезание по спускане и кроскънтри в страната ни за 2014-та. Малко по късно на 22-24 август, Пампорово ще бъде домакин на финалния кръг от световните серии по форкрос – 4X Pro Tour, където се очаква да пристигнат звездите на световната байк сцена!

Програма:

31-ви май 2014, Събота

9:30 – Отваряне на трасетата и демонстрационни спускания

12:30 – Официално откриване

13:00 – Пресконференция

14:00 – Big Air Bag демонстрации

16:00 – Теглене на жребии с награди

1-ви юни, Неделя

10:30 – Безплатни уроци по планинско колоездене за деца до 14 години

Цел ден – Игри и изненади

Вирни се горе