С безплатен лифт на 6-ти декември Пампорово открива ски сезона

  С безплатен лифт на 6-ти декември Пампорово открива ски сезона

С много забавления и най-различни атракции Пампорово открива първи зимния туристически сезон за поредна година

Традиционно, както всяка година „Пампорово” АД обявява безплатно ползване на лифтовите съоръжения в деня на официално откриване на зимния сезон, което ще бъде на 6-ти декември в 12 часа на “Студенец”. Това ще се случи точно в уикенда, когато студентите са организирали осмодекемврийските си купони в планината. Родопският курорт очаква най-силния си зимен сезон от единадесет години насам. В този ден, за всички гости на курорта и любители на зимните спортове ще има много изненади и забавления. Ранните записвания на туроператорите показват ръст на туристическия поток, както от българския пазар, така и от балканските страни. “Никога за Коледа курорта не е бил толкова пълен. Основните групи са български и гръцки туристи, дори сме спрели продажбите за Коледните празници”, съобщи на специална пресконференция изпълнителния директор на “Пампорово” АД Мариан Беляков. Той обясни, че това се дължи на последователната политика на дружеството през последните 3-4 години и усилена работа. От дружеството са подготвили и промоционални цени на лифт картите – 39 лева за периода от 7 до 19 декември, посочи Беляков. От 20 декември цената на лифт картите е без промяна спрямо миналия сезон – 53 лева. Макар и не със старта на сезона, от 20 декември има шанс да започне да функционира и новият лифт “Двата моста”.

Другата интересна инициатива е за всички деца до 12 години, които на връх Коледа, на 25 декември ще могат безплатно да ползват лифтовите съоръжения в рамките на инициативата “Kids Ski Free”. Целта е да бъдат привлечени повече семейства с деца, обяви Татяна Маринова – директор “Маркетинг” в “Пампорово” АД.

Най-новата атракция на курорта тази година ще бъдат така наречените “Горски библиотеки”. От дружеството са закупили над 200 броя книги от различни жанрове, които са разположени на удобни места – три библиотеки в ски зоната и една в центъра на курорта, които дават възможност на туристите да изберат и прочетат интересна книга, дори ако желаят да си я закупят, обясни Мариан Беляков. Наситен на интересни събития е и спортния календар на дружеството през новия зимeн туристически сезон. В курорта Пампорово вече започна покриването на пистите с изкуствен сняг. Приоритетно се заснежават пистите „Стената”, „Малката стена” и „Зелената”, които ще бъдат пуснати в действие за официалното откриване на ски сезона на 6-ти декември. От 5 до 80 оръдия за сняг работят в ски зоната в Пампорово в зависимост от атмосферните условия. Застудяването през последните дни позволи да се включи системата за изкуствено заснежаване и покриването на пистите ще продължи през следващите дни. За първи път през тази зима ще се обслужва и чартърна програма от Турция, която затвърждава тенденцията на ежегоден ръст на туристи от южната съседка.

Повече подробности във Видео!!!

Вирни се горе