Рене Бустен: Бъдещето на Девин е еко и спа дестинация

Рене Бустен: Бъдещето на Девин е еко и спа дестинация

Най-голямото предимство на Девин е природата – планините, минералните води, разположеният наблизо язовир – казва Рене Бустен холандски консултант в областта на околната среда, който от години работи в България,съобщи Радио Девин.

Това са много интересни природни забележителности, които могат да бъдат впрегнати в един устойчив туризъм. И това, върху което в момента работим в Девин, е да накараме хотелите да се обединят около идеята, че градът трябва да се наложи като една разпознаваема дестинация, съчетаваща дива природа и възможности за спа туризъм. В Девин ние насочихме усилията си към местните хотели – сподели Рене Бустен. От една страна се опитахме да им помогнем да подобрят своя мениджмънт, качеството на предлагания от тях продукт, опазването на околната среда, но също така и обслужването. Този подход обаче трябва да се съобрази с факта, че всеки турист пристига на дадено място, за да разгледа повече забележителности и да се забавлява.

Изборът ни се определя не от удобствата и екстрите в хотела, а от местните туристически и най-вече природни забележителности, и в това отношение Девин има какво да предложи на гостите. Именно това богатство трябва да бъде съхранено с помощта на местните предприемачи в туризма. – каза в заключение Рене Бустен.

Вирни се горе