Проф.Анна Недялкова: Отчитаме успешни две години на сдружение "Тур-2013"

Проф.Анна Недялкова: Отчитаме успешни две години на сдружение "Тур-2013"

В Туристически информационен център – гр.Доспат се проведе общо събрание на сдружение “Тур-2013”. То е основано преди две години и седалището му на управление е в гр.Доспат. Доц. д-р Станислав Коев е управител, а членове на сдружението са проф. д.и.н. Анна Недялкова /президент на ВСУ "Черноризец Храбър"/, проф.д-р Петър Христов, доц.д-р Красимир Недялков и др. Сред присъстващите бе и председателят на Общински съвет – Доспат Адалберт Ферев.

Целите на сдружение “Тур-2013” са: подпомагане и развитие на гражданското общество, образованието, науката и физическата култура; подпомагане усвояването на различни фондове, свързани с развитието на община Доспат и Смолянска област; защита на околната среда; изготвяне на становища пред съотвеетните институции и консултации по проблемите на развитие на община Доспат и региона; формиране на положително обществено мнение на посочените проблеми.

На въпрос – Какво ще отчетете днес? Реализирахте ли някакви проекти? – проф Недялкова каза за Вестник на община Доспат: “Има какво да отчетем днес и особено ми е приятно да споделя, че ние успешно реализирахме проект "Изграждане на туристическа пътека и необходимите съоръжения и атракции за посетители по маршрут Доспат-Кожари и разработване на туристическа маркетингова стратегия на местно ниво и информационни материали” по Програмата за развитие на селските райони.

Изградената туристическа пътека е разположена на територията на общините Доспат и Борино и преминава през няколко населени места. Началната точка е гр.Доспат, следват с.Барутин, с.Чавдар и с.Буйново и крайният й пункт е с.Кожари, община Борино. С пътеката се подобри значително туристическата инфраструктура и се даде възможност както на живеещите в района, така и на туристите,да се отдадат на краткотраен отдих и разходка като посетят красивите местности и опознаят местната флора и фауна.

Вирни се горе