Представители от студентската организация AIESEC ще популяризират туристически дестинации в Смолян

Представители от студентската организация AIESEC  ще популяризират туристически дестинации в Смолян

На 8 август, сряда, от 13.00 часа младежите ще се срещнат със зам.-кмета Марин Захариев в 247 зала на община Смолян,съобщиха от пресцентъра на общината.

Представители от студентската организация AIESEC , която под формата на проект цели да популяризира България като туристическа дестинация у нас и в чужбина, ще се срещне на 8 август, сряда, от 13.00 часа със зам.-кмета Марин Захариев в 247 зала на община Смолян. Пътуващият екип на Локална секция Софийски университет и Локална секция Пловдив се състоят от шест чуждестранни стажанти от Полша, Португалия, Словения, Хърватска и Чехия, като техен ръководител е Диана Атанасова от Софийски университет. Групата е в района на Смолян от 4 до 11 август, като обиколката е започнала от Регионалния исторически музей , след което ще бъдат посетени по етапно църквата „Св. Висарион Смоленски”, Чешитската махала, Планетариума, Смолянските езера, НАО Рожен, с. Кутела, „Хайдушка поляна”, с. Момчиловци, екопътеката „Каньона на водопадите”, скала „Невястата”, пещерата „Ухловица”, Пампорово, „Момчилова крепост”, Широка лъка и др.

Община Смолян приветства инициативата на студентите и е осигурила настаняването им в Алибеевия конак.

Националният проект „Colourful way” е част от инициативите, насочени към положителното въздействие върху българската действителност. Той се организира в пет Локални секции в страната ни и цели да покаже красотата на България и да спомогне популяризирането й като туристическа дестинация у нас и в чужбина. През погледа на чуждестранните стажанти с различен произход искаме да покажем една по-различна гледна точка за безбройните места за отдих и туризъм, с които изобилства нашата родина и които не бива да бъдат пренебрегвани, уточнява ръководителят им Диана Атанасова.

Локална секция AIESEC Софийски университет в сътрудничество с Локалната секция в гр. Пловдив и чуждестранни стажанти, участващи в проекта, е посветила своята енергия и време в това да изследва и преоткрие природните, културните и исторически богатства на областите Смолян, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали, Хасково и София. Целта е пътувайки и опознавайки различните специфични елементи от българската култура в посочените места, чуждестранните стажанти да отразят своите впечатления в собственоръчно изготвени материали – снимки, видео, статии и др.

AIESEC е най-голямата студентска организация в света с повече от 64 000 членове и представителства в 110 държави на територията на целия свят.

Вирни се горе