Постоянни цени и добро обслужване привличат туристите в Чепеларе

Постоянни цени и добро обслужване привличат туристите в Чепеларе

Увеличение на броя на туристите отчетоха хотелиерите в община Чепеларе през зимния сезон. Основните причини за това са – постоянните цени на услугите и нощувките в курортния град от пет години насам, както и доброто обслужване,съобщи председателя на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Чепеларе Съби Маданков,цитиран от Infotourism.net.

Чепеларе се превръща в семейния ски курорт на българите. 90% от посещенията на туристите през зимата са с цел ски туризъм, като вече се увеличават и посещения от фирми и организации, които ползват базите в Чепеларе за организиране на семинари и обучения,посочи Маданков.

Туристите, посетили Чепеларе през зимата, са предпочели да консумират най-вече родопската традиционна кухня. Мнението им за Чепеларе като дестинация тази година е добро. По отношение на атракциите, които се предлагат по време на почивките в родопския град, туристите са се възползвали най-вече от възможностите за разходки в планината с планински водачи, както и с високопроходими автомобили, АТВ-та, с планински велосипеди и моторни шейни. Те са се включили и в организираните различни приключенски игри, както и в спускания с надуваеми шейни, каза Маданков. Мнозина са избрали също така да отидат на предлаганите краткотрайни екскурзии до съседна Гърция, както и до природните забележителности като Чудните мостове, пещерите в Родопите и местността Кръстова гора. Тази зима повече са посещенията и в уникалните музеи в Чепеларе – Музея на родопския карст и Музея на ски спорта. „Чепеларе вече се наложи като туристическа дестинация за средния българин. Цените на нощувките и услугите не са променяни през последните четири пет години, въпреки нарастването на разходите. Голяма част от туристите вече се чувстват като у дома си в хотелите в града, в които отсядат от години и стават семейни приятели със собствениците на обектите”, обобщи Съби Маданков.

Вирни се горе