Почти запълнена е легловата база в хотелите в Пампорово за Новогодишните празници

Почти запълнена е легловата база в хотелите в Пампорово за Новогодишните празници

Почти запълнената е легловата база в хотелите в Пампорово за предстоящите Коледни и Новогодишни празници. Това каза за Радио „Фокус“ – Смолян Панталей Мемцов – председател на Регионална туристическа асоциация „Родопи“. По думите му, особено за новогодишните пакети, които са 2,3 и 5-дневни, всичко е продадено. За празниците, в Пампорово се очакват повече български туристи, но както се планира около 18-20 декември да започне ски-сезона, ще има и доста чужденци. След Нова година обаче традиционно се очаква чужденците да бъдат повече от българите“, поясни Мемцов.

Цените на новогодишните пакети в курорта са в широк диапазон и зависят от престоя на клиента. Има пакети от 200 лв. до 500 лв., които включват нощувки, закуски, вечери и официална вечеря. „Колкото повече дни е престоят, толкова по-евтино е. Цените са нормални, а качеството на услугите е по-добро от цената“, посочи Мемцов.

Той уточни, че и тази година има проблем с кадрите в туристически бранш на прага на зимния сезон, но основните длъжности в хотелите са подсигурени и в момента се допълват от изпълнителски кадри на по-ниски позиции. Както през последните години, така и тази в Пампорово се използва работна ръка от Украйна и Молдова, но тя е за най-ниските длъжности. Основните длъжности като главни готвачи и управители на хотели, са квалифицирани кадри и са от България, каза още председателят на РТА „Родопи“.

Вирни се горе