Петима кметове от Турция присъстваха на откриването на новия ски сезон в Пампорово

Петима кметове от Турция присъстваха на откриването на новия ски сезон в Пампорово

Шефът на Туристически район “Тракия” Любозар Фратев иска авиолиния Бурса-Пловдив-Солун.

Тази година на откриването присъстваха кметове от пет турски общини, които убеждаваха официалните лица, включително и новия министър на туризма Ангелина Ангелкова, колко важно за развитието на туризма между двете страни е въвеждането на безвизов режим между двете страни.

Водачът на турската делегация г-н Аксой – кмет на община Мармара, дори се обърна към събралото се множество на ски плаца „Студенец“ с прочувственото “Скъпи братя”, а след речта си убеждаваше г-жа Ангелкова, колко важно е премахването на визовите бариери. Шефът на туристически район “Тракия” – пловдивският хотелиер инж. Любозар Фратев, подкрепи гостите от Турция за улеснен зимен и летен достъп на турските туристи в България като съобщи, че в “града под тепетата” обмислят редовна авиолиния Бурса-Пловдив-Солун.

Гостите от Турция бяха придружени от кмета на Чепеларе Тодор Бозуков, който съобщи за Smolyannews.com, че в курортното родопско градче главната улица ще бъде обособена като пешеходна зона, а приятелите от побратимената община Мармара ще подарят настилката за уличното покритие.

Вирни се горе